Riippuvuuden hoito

Jokainen ihminen ansaitsee laadukkaan riippuvuuden hoidon.

Ota yhteyttä

Riippuvuuden syntymisestä

Riippuvuuskäyttäytyminen syntyy tarpeeseen.

Oletko koskaan yrittänyt lopettaa elämääsi hallitsevaa päihteiden käyttöä siinä onnistumatta? Tai olet onnistunut lopettamaan, mutta huomannut elämän olevan tyhjää, merkityksetöntä ja yksinäistä vailla suuntaa tai tulevaisuutta? Oletko palannut takaisin päihteiden käyttöön raittiin jakson jälkeen?

Riippuvuuskäyttäytyminen ei synny tyhjästä. Se syntyy tarpeeseen. Ihmisellä on tarve helpottaa tunneperäistä kipua sekä kokea mielihyvää, täyttymyksen ja merkityksen tunteita. Päihteet, seksi, pelaaminen, syöminen, liikunta, menestyminen, raha, ihastuminen ja rakastuminen tuottavat (joillekin) mielihyvää ja helpottavat kipua.

Riittävän pitkään toistettuna mielihyvää tuottava käyttäytyminen voi aiheuttaa riippuvuuden. Joskus riippuvuus syntyy hyvin nopeasti, joskus kehittyminen vaatii lukuisia toistoja sisältäen ajoittain rauhallisempiakin jaksoja.

Riippuvuus hallitsee ajatuksiasi, tunteitasi ja käyttäytymistäsi, tahdostasi huolimatta

Hallitsematon riippuvuuskäyttäytyminen tuottaa usein terveydellisiä, taloudellisia, oikeudellisia, ihmissuhde- ja työ/opiskeluongelmia. Riippuvuus tuottaa myös paljon häpeää, syyllisyyttä ja arvottomuuden tunnetta. Näitä tunteita ”hoidat” toistamalla mielihyvää ja ahdistusta helpottavaa käyttäytymistä. Näin syntyy riippuvuuden noidankehä.

Riippuvuudella on myös taipumus siirtyä kohteesta toiseen. Voit lopettaa päihteiden käytön ja huomaat pelaavasi pakonomaisesti. Lopetat taas pelaamisen ja syöt hallitsemattomasti.

Toipuminen tulee muutoksesta

Riippuvuussairaudessa pelkällä tahdonvoimalla pidättäytyminen tuottaa harvoin pitkäkestoisia muutoksia. Riippuvuudesta toipuminen tarkoittaa sekä haitallisten käyttäytymismallien tunnistamista että uusien rakentavien mallien kehittymistä, omien tunteiden kohtaamista ja mielekästä elämäntapaa.

Ennen kaikkea toipuminen tarkoittaa elämäntavan muutosta ja vapautta elää omannäköistä elämää.

Riippuvuuden syntymisestä sinä et ole vastuussa, mutta toipumisestasi olet. Vaikka olisit epäonnistunut lopettamisyrityksissäsi useinkin, voit muuttaa tulevaisuutesi tänään!

Riippuvuuden hoidossa autan sinua

 • Ymmärtämään, miksi joku addiktoituu ja toinen ei.
 • Tunnistamaan ja hyväksymään riippuvuuden olemassaolon.
 • Ymmärtämään henkilökohtaiset muutostarpeesi ja viemään muutoksen käytäntöön.
 • Ymmärtämään, miksi käyttäydyt ja miten luot pysyvän muutoksen elämääsi.
 • Kehittämään uusia selviytymistaitoja raittiuden ylläpitämiseksi.
 • Tunnistamaan retkahdustekijäsi ja saamaan työkaluja retkahduksen ehkäisemiseksi.
 • Käsittelemään tunteitasi rakentavalla, muutosta ja tavoitteitasi tukevalla tavalla.

Hoitojakson avulla mahdollistat itsellesi elämän, joka sisältää mm.

 • Riippuvuudesta vapaan, hyvän ja onnellisen elämän.
 • Paremman työ- ja suorituskyvyn.
 • Paremman fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin.
 • Energisemmän elämän.
 • Ihmissuhteiden paranemisen.
 • Paremman itsetuntemuksen ja itseluottamuksen.
 • Unenlaadun paranemisen.

Hoitojakson pituus ja toteutus sovitaan aina jokaisen yksilöllisten tarpeiden mukaan. Hoidon alkuvaiheessa keskitytään riippuvuuden ymmärtämiseen sairautena ja miten se näyttäytyy elämässä, hoidon edetessä selviytymistaitojen vahvistamiseen sinun tavoitteidesi saavuttamiseksi.

Vastaanotto Tampereella. Terapia on toteutettavissa helposti myös etäyhteydellä Zoomissa tai Skypessä. Varaa aika ilmaiseen 30 min konsultaatiopuheluun.

Päihdeinfot joka perjantai

Voit myös osallistua Rehab365-kuntoutuskeskuksen järjestämään päihdeinfoon Zoomissa tai paikan päällä Rymättylässä. Info pidetään joka perjantai klo 17.30. Lue lisää ja ilmoittaudu ›

"Ammattilainen, joka ohjasi minut päihdehelvetistä takaisin elämään. Juha työskenteli tuohon aikaan Myllyhoidon ohjaajana. Epäilevänä menin ovesta sisään ja päätin antaa itselleni mahdollisuuden toipumiseen. Olin antanut addiktion päättää suunnastani. Nyt oli toisen oppaan vuoro. Tämä opas oli Juha, joka ohjasi minut takaisin elämään. Samassa elämässä olen edelleen kiinni."

– Pete

Jätä yhteystietosi, soitan sinulle!